Ondertussen liggen er op zo’n 10 procent van de huizen in Nederland al zonnepanelen. Bovendien neemt dit aantal snel toe, wat zeker logisch is. Alhoewel het aanschaffen van dergelijke panelen een duur grapje kan zijn, zal het op de lange termijn juist geld besparen. Na een jaar of 6 tot 8 zul je de investering er uit hebben. Hierna zul je gratis stroom krijgen voor circa 15 jaar.
Is je dak geschikt voor zonnepanelen?
Als je ook van plan bent om zonnepanelen te kopen dan kun je meer informatie hierover vinden op zonnepanelen-info.nl. Je zult dan onder meer lezen dat het van belang is om uit te zoeken of je dag geschikt is voor de zonnepanelen. Zo is de hellingshoek belangrijk, de optimale hoek is namelijk ongeveer 35 graden. Bovendien is het aan te raden om de zonnepanelen op het zuiden te richten. Dit zal de hoogste rendabiliteit opleveren, wat er ook voor zal zorgen dat de terugverdientijd zo kort mogelijk is.
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?
Daarnaast moet je bij het pv panelen kopen uit zien te vinden hoeveel exemplaren je nodig hebt. Per situatie kan dit logischerwijs behoorlijk verschillen. Bovendien zijn er diverse panelen waar je uit kunt kiezen. Je hebt zonnepanelen met een hoog vermogen, maar dus ook modellen met een laag vermogen. Van deze panelen zul je meer nodig hebben dan van de exemplaren met een hoger vermogen. Daarnaast moet je ook naar de toekomst kijken. Als je kinderen bijvoorbeeld binnenkort uit huis gaan dan zal je energieverbruik dan dalen.
Welke zonnepanelen koop je?
Er zijn dus ook meerdere soorten zonnepanelen op de markt verkrijgbaar. De meest voorkomende zijn de polykristallijne en de monokristallijne panelen, waarbij de polykristallijne exemplaren over het algemeen goedkoper zijn. Desondanks is het kwaliteitsverschil in principe minimaal tussen de twee verschillende typen. Toch bieden de monokristallijne zonnepanelen wel de hoogste vermogens, terwijl de polykristallijne exemplaren zo nu en dan meer waar voor je geld bieden. Ook het uiterlijk van de twee soorten is verschillend. De monokristallijne panelen zijn meestal zwart, terwijl de polykristallijne exemplaren een blauwe kleur hebben.
Meer informatie
Hoe leer je kinderen energie besparen?
Hoe kun je duurzamer leven?
Zo zorg je dat je warm blijft zonder verwarming
Bronvermelding
Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com
#ad Deze blog wordt je aangeboden door Zonnepanelen-info.nl.