Voorbereiding op de komst van je baby

Bij de voorbereiding op de komst van je baby, komt van alles kijken. Bedenk tijdens je zwangerschap hoe je de dingen graag wilt aanpakken als je kindje er eenmaal zal zijn, maak eventueel een geboorteplan. Hoe wil je bijvoorbeeld je kraamtijd doorbrengen? Wil je de kraamtijd misschien zoveel mogelijk als vers gezinnetje doorbrengen en misschien wachten met alle kraamvisite? En na een paar weken een kraamfeestje organiseren? Of wil je iedere dag een klein beetje visite? En op welke tijden wil je dit dan? Wil je alleen bevallen? Of wil je dat je beste vrienden je bijstaan?

Voorbereiding op de komst van je baby

Komst van je baby

De aanwezigheid van anderen kan leuk zijn, maar het kan je misschien ook bijzonder irriteren. Hoe wil je je werk regelen? Wil je parttime gaan werken? Of wil je fulltime blijven werken? Heb je al een plaatsje gevonden op een kinderdagverblijf? Houd rekening met eventuele wachttijden, vooral bij populaire crèches kan de wachttijd hoog oplopen.

De babykamer

De eerste 12 weken zijn voorbij, je begint al voorzichtig die leuke, schattige kleertjes te kopen die je onlangs in de winkel zag liggen. De kans dat het nu alsnog mis gaat, is een stukje kleiner geworden. Je kunt alvast voorzichtig nadenken over de inrichting van de babykamer. Want daar komt best een en ander bij kijken en… sommige meubels hebben een lange levertijd (zo’n 10 tot 12 weken)!

Tip voor de babykamer

Heb je een leuke foto of misschien vind je het wel leuk om de echo in te lijsten en op de babykamer neer te zetten? Kijk dan eens op deze site voor een geschikte fotolijst. Lijstentoko.nl is de grootste online webwinkel voor fotolijstjes, fotoklokken en passe-partouts. De webshop heeft allerlei fotolijstjes te bieden, van groot tot klein. Je vindt er al een lijstje voor nog geen 5 euro.

lijn groen oudersenzo

Budget

Kinderen kosten geld. Het Nibud heeft de kosten van een baby-uitzet op een rijtje gezet. Een aantal artikelen moet je al in huis hebben voor de geboorte van je kindje; dat zijn de dingen die je direct nodig hebt bij de verzorging van je kindje. Onderstaande kosten zijn uiteraard globale kosten, je kunt het uiteindelijk zo duur (of zo goedkoop) maken als je het zelf wilt.

Baby-uitzet

Kleding115 euro
Verzorging112 euro
Babykamer300 euro
Totaal527euro
  
Box120 euro
Buggy65 euro
Kinderstoel65 euro
Kinderwagen280 euro
Combiwagen350
Autostoeltje120 euro
Commode160 euro
Kledingkast135 euro
Flesje met speen3 euro
Flesverwarmer30 euro
Opknappen kinderkamer200 euro
liefs Marion

Meer informatie

Inzicht in kosten: Dit kost (ongeveer) een geboorte
Autostoeltjes – Veilig vervoer voor je baby
De goedkoopste luiers vind je hier! De luiervergelijker!
Hoe schrijf je een geboorteplan? (Met invulformulier!)
Babykleding – Waar begin je allemaal mee?

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

lijn-groen-oudersenzo
BabyBaby

2 reacties

  • Dag Marion,

    Hele kleine – maar in mijn ogen belangrijke – opmerking. De zin ‘Gynaecoloog – Wat doet hij?’ gaat ervan uit dat dit een man is, terwijl veel gynaecologen vrouw zijn. Net zoals de verloskundige en kraamverzorgster vaak vrouwen zijn, maar dit niet altijd hoeven te zijn. Wellicht een idee om dit in de tekst aan te passen.

    Vriendelijke groeten,

    Eveline

    • Hai Eveline,

      Daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in, er is echter bewust gekozen om één sekse aan te houden op de site. Ook in de blogs over kinderen, wordt er altijd in de ‘hij-vorm’ gesproken. Dit om de tekst leesbaar te houden en niet continu verstrik te raken in hij/zij hem/haar. In het geval van de Gynaecoloog heb je absoluut een punt dat dit veel vaker vrouwen zijn dan mannen. Ik moet overigens eerlijk bekennen dat mijn gynaecoloog (die destijds beide keizersnedes heeft uitgevoerd) wel een man was. En de assistent van mijn reguliere gynaecoloog, was ook een man. Dat het dus alleen maar vrouwen zijn, is zeker niet het geval. Dat het vaker een vrouw is dan een man, is absoluut waar. In deze tekst heb ik echter bewust gekozen voor de uniformiteit (en leesbaarheid) van de site. Misschien moet ik het in dit geval nog eens in heroverweging nemen… 😉

      Bedankt in ieder geval voor je reactie! Opmerkingen en verbetertips zijn altijd fijn!

      Groetjes Marion

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *