Site pictogram Oudersenzo

Een nieuwe hoekbank kopen? Kies nooit een te grote!

Een nieuwe hoekbank kopen? Kies nooit een te grote!

Nieuwe meubels kopen is altijd weer spannend. Ga je dit keer voor een hoekbank? Dan presenteren we je graag 5 slimme hacks waarmee je zeker het juiste exemplaar scoort. Een bank kopen lijkt misschien een hele opgave, maar met onze tips staat er binnen no-time het ideale zitmeubel in je woonkamer. Als je deze hacks eenmaal kent, behoort het kopen van een foute hoekbank voorgoed tot het verleden.

#1: Sla de trends over

Voor een stylish hoekbank moet je meestal vrij diep in de buidel tasten. Het kopen van een hoekbank is een flinke investering. Toch koop je meestal niet om het jaar een nieuw exemplaar, waardoor het de investering meer dan waard is. Tenzij je gaat voor een trendy bank die helemaal van nu is. Leuk voor het moment, maar vind je die peperdure camelkleurige bank van eco-leer nog steeds zo leuk als volgend jaar grijze banken van structuurstof weer helemaal terug zijn? Laat VT-wonen even voor wat het is en ga uit van je eigen stijl. Daarnaast is het ook helemaal niet erg om voor een tijdloos model te kiezen. Een hoekbank kun je zelf altijd nog aankleden met een hip kleedje of mooie sierkussens. Nog een voordeel: de neutrale banken zijn vaak stukken goedkoper dan de allerhipste bank.

#2: Kies nooit een té grote hoekbank

In woonmagazines staat het zo mooi en gezellig, zo’n enorme hoekbank. Maar tenzij je een woonkamer van 100m2 of meer hebt, is een te grote bank nergens voor nodig. De gemiddelde Nederlandse woonkamer telt echter (als je geluk hebt!) een vierkante meter of 30, dus met een grote en logge hoekbank sla je de plank dan volledig mis. Je interieur moet gedragen worden door de sfeer die je zelf creëert door middel van woonaccessoires en lichtval, niet door je bank. Als je bank een groot deel van je woonkamer in beslag neemt, geef je het meubel gewoon te veel credits. Kies liever voor een kleiner exemplaar dat minder ruimte inneemt. Natuurlijk moet er wel voldoende ruimte zijn voor jouw gezinssamenstelling en leefstijl, dus houd daarmee altijd rekening.

#3: Durf risico’s te nemen

Heb je een mooie groene hoekbank gezien? Of juist eentje van stoere, dikke ribstof? Wil je een bank met koeienprint? Durf bij het kopen van een hoekbank gewoon eens wat risico te nemen. Als jij het mooi vindt en het past bij je interieur en karakter, wat maakt het dan uit dat het volgens de woonmagazines niet hip is nu? Interieurmythen zijn er om verbroken te worden. Niet om een statement te maken, maar omdat jij op slag verliefd was op een bepaalde bank.

#4: Ga voor comfort

Een hoekbank kan nog zo mooi zijn, maar als-ie niet comfortabel zit heb je er niets aan. Een hoekbank is gemaakt om op in slaap te vallen bij je favoriete Netflix-serie, op te knuffelen met je kinderen en lekker op tegen je partner aan te kruipen tijdens een spannende film. Daarnaast moet hij ook nog de nodige verjaardagen en buurtborrels overleven. Echt, er zijn genoeg banken te vinden waar je geen rugpijn van krijgt en die ook schitterend staan in je woonkamer. Het is gewoon even zoeken.

#5: De juiste hoek

Sommige hoekbanken hebben 3 zittingen in de ene hoek en 3 aan de andere. Dit soort evenredige hoekbanken kun je neerzetten hoe jij het wilt. Kies je voor een hoekbank met chaise lounge? Dan moet je altijd goed opletten dat je voor de juiste hoek kiest. Je kunt vaak kiezen voor een model met de hoek aan de linkerkant of juist aan de rechterkant. Daarmee wordt de kant bedoeld die je ziet als je voor de hoekbank staat. Kies altijd een hoekbank met de hoek aan de juiste kant, zodat hij in jouw interieur optimaal tot zijn recht komt.

Veel succes met het shoppen voor een mooie hoekbank!

Meer informatie

Eetkamerbank kopen? De voor- en nadelen op een rijtje!
7 redenen waarom je voor houten meubilair moet gaan
Hippe comfortabele zitzakken voor een strakke inrichting!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Woonenzo.nl.

Mobiele versie afsluiten