Ga je op jezelf wonen of wil je nu eindelijk eens kunnen zeggen dat je een echte keukenprinses bent? Dan wordt het tijd om je eens te verdiepen in goed keukengerei. Want welke dingen heb je nou allemaal écht in de keuken nodig? Uiteraard hangt er veel af van wat je allemaal wilt gaan maken en doen in je keuken, maar er zijn van die standaard zaken die je simpelweg moet hebben!
Pannen
Koken, bakken en braden: dingen die je nu eenmaal in je keuken doet. En wat simpelweg niet mogelijk is zonder de juiste potten en pannen. Vaak kan je van die pannensets kopen waarbij je drie verschillende maten aan pannen hebt. Lekker handig! Een wok kan je eigenlijk in de moderne keuken ook niet missen. En ook een braadpan voor je oer-Hollandse gehaktballen mag eveneens niet ontbreken. En voor een grote pan soep (of misschien past ook de boerenkool wel niet in je grootste pan) is uiteraard een grote soeppan nodig. En vergeet het steelpannetje niet voor de saus over je bloemkool… Koekenpannen kan je niet missen. Het is daarbij heel fijn als je zowel een grote hebt (voor je vlees, bijvoorbeeld) en een kleintje voor je eitje.
De pannen Murray Chef Culinair van ISENVI
Het mooiste is natuurlijk een complete pannenset van hetzelfde merk. Dan ben je in één keer klaar en het staat ook nog eens fraai in de keuken! Er zijn diverse pannensets op de markt, in allerlei prijsklasse, zodat je er eentje kunt kiezen die passend is voor jouw budget.
Hier in de keuken staat de Murray Chef Culinair set van ISENVI. Een stijlvolle negendelige set met RVS handvatten en antraciet van kleur. De aluminium set heeft een moderne uitstraling, zijn 100% PFAS vrij, duurzaam en geschikt voor iedere hittebron! Welke pannen je ook kiest, kies in ieder geval altijd voor pannen waarmee je (ook) inductie kunt koken, zodat je op de toekomst bent voorbereid!
Wat ik persoonlijk fijn vind aan deze pannenset is het gewicht van de pannen, ze zijn niet te zwaar om te tillen en de steel zit stevig aan de pan. In het verleden heb ik van heel wat andere pannen de steel “losgetrild” bij het opschudden van het eten in de pan. Om ongelukken te voorkomen is het belangrijk dat de steel stevig gemonteerd is, hetgeen bij deze set het geval is. Verder bevatten de pannen een unieke antiaanbaklaag waardoor je een stuk minder olie en/of boter nodig hebt en er niet/nauwelijks etensresten in de pan blijven plakken! Minder vet in de pan (zelf gebruik ik altijd kokosvet) is niet alleen goed voor je portemonnee, maar vooral voor je gezondheid!
Nieuwsgierig geworden naar de pannenset Murray Chef Culinair van ISENVI? Surf dan naar www.isenvi.com of volg ze op Facebook.
Bestek en ander servies
Naast je gewone bestek zoals messen, lepels en vorken, heb je opscheplepels nodig. Pollepels, een spaghetti lepel, een vergietlepel en meer van die specifieke lepels zijn heel handig als je lekker uitgebreid wilt kokkerellen. Maar denk ook aan ander servies zoals borden. Want ook zonder bord kan je niet als kookprinses.
Oven en magnetron
Misschien valt een magnetron en oven niet echt onder keukengerei, maar meer onder keukenapparaten, maar toch. Je hebt ze nodig! Bekijk voordat je overgaat tot aanschaf hoeveel je van je oven verwacht. Is dit niet heel erg overdreven veel, dan is een combimagnetron ook een prima oplossing. Scheelt meteen weer ruimte! Wil je echter veel bakken of in grotere hoeveelheden, dan kan een aparte oven je vaak meer bieden.
Bakblikken
Bakblik, springvorm of cakeblik of wat voor vorm dan ook: natuurlijk ga je als echte keukenprinses ook taarten bakken en dat soort heerlijkheden…
Vergiet
In een beetje keuken zorg je voor een vergiet. Onmisbaar bij het bereiden van pasta, bijvoorbeeld.
Staafmixer
Met een staafmixer kan je alle kanten op. Restjes kan je zo vermalen voor je soep, om maar een voorbeeld te noemen.
Een keukenweegschaal en maatbeker
Onmisbaar zijn deze twee dingen. Veel recepten gaan immers over gewichten of inhoudsmaten. En dat kan je nu eenmaal niet zo uitdokteren zonder deze twee hupmiddelen. Kies voor een maatbeker waar meerdere maattabellen opstaan. Zo kan je er ook andere dingen aan aflezen dan alleen het aantal cc.
Blikopener
Hoewel veel blikken tegenwoordig een lipje hebben om ze open te maken, is een blikopener toch echt een must-have in je keuken. Niet alleen voor die blikken zonder lipje, maar hoe vaak ik al niet gehad heb dat het lipje afbreekt…dan komt die blikopener ook van pas!
Folie
Diverse soorten folie mogen niet ontbreken in je keukenkastje. Aluminiumfolie, plasticfolie maar ook bijvoorbeeld bakpapier.
Garde
Om een glad sausje te maken is een garde heel fijn om te hebben. Hoewel het bij sommige sauzen ook prima met een vork kan. Maar om de één of andere reden krijg ik bepaalde sauzen met een vork niet zo glad als wanneer ik de garde gebruik.
Stamper
Hou je van stamppotten? Tja, het woord zegt het al: dan moet je wel kunnen stampen! En dat doe je dus het handigst met een grote, stevige stamper. Of het nu om je zuurkoolstamppot gaat, je boerenkoolstamppot of een variatie die exotischer is: het blijft stampen geblazen.
Kruidenrek
Niet noodzakelijk, maar wil je echt aan de slag met kokkerellen, dan zal je ook in de wereld van kruiden belanden. Natuurlijk kan je die een plekje in een keukenkastje geven. Een kruidenrek houdt het alleen veel overzichtelijker voor je. En eigenlijk ziet het er ook gewoon leuk uit in een keuken!
Ovenwanten en pannenlappen
Voor je eigen veiligheid zijn ovenwanten en pannenlappen erg fijn om te hebben. Of je moet vuurvaste handen hebben, natuurlijk. Maar dat zal ook jij niet hebben! Ben je lekker creatief ingesteld, dan zijn die pannenlappen ook nog eens heel simpel en leuk om zelf te maken.
Maak het zo gek als jij wilt…
Er is van alles op de markt waarbij ze allemaal gillen dat ze erg handig zijn en zeker onmisbaar zijn. Voordat je weer één of andere gadget inslaat voor in de keuken, kan je je natuurlijk ook eerst afvragen of het wel echt nodig is. Zo heb ik ooit een apparaat aangeschaft op zo’n leuke thuisparty, die weliswaar inderdaad alles prachtig klein maakt… Maar met het reinigen van het ding erbij ben ik er ongeveer langer mee bezig dan dat ik gewoon even snel zelf snij. Beetje overbodig is het dus wel. En aangezien de meeste mensen volgens mij altijd ruimte te kort hebben in de keuken, kan je beter even eerst afvragen of het nu wel of niet iets toevoegt!
Meer informatie
De overstap van gas naar elektrisch koken
Latalis koksmessen: Goed gereedschap is het halve werk!
Koksmaatje in de keuken. Zo maak je hem enthousiast voor een gezonde maaltijd!
Bronvermelding
Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com
#spon: Deze blog wordt je aangeboden door Isenvi.com