Bezuinigen willen we waarschijnlijk op dit moment allemaal wel. Met alle stijgende kosten vaak niet eens meer een keuze, maar bittere noodzaak. Nu hebben we het vaak over ziektekostenverzekeringen en energieleveranciers waarop je kunt besparen. Maar heb je ook al weleens aan je internetabonnement gedacht?
Vergelijk ook je internetabonnement!
Je internetabonnement is wel degelijk ook een uitgave waarop je kunt besparen. Internet vergelijken is dan ook helemaal geen domme actie. Je kunt er jaarlijks zeker veel mee besparen. Nu kan je providers op zich met elkaar gaan vergelijken. Dat kan al veel opleveren. Maar je kunt ook nog op andere zaken letten dan enkel en alleen de aanbieder. Zoals het soort abonnement wat je neemt (uiteraard) en meer van dat soort zaken. Daarom volgen hier nog diverse tips om goedkoper uit te zijn voor je internet.
Pakketprijzen zijn goedkoper
Waarschijnlijk heb je zowel internet als televisie én een telefoon waar je gebruik van maakt. Je kunt het allemaal via verschillende providers laten lopen, maar vaak levert het voordeel op als je alles bij 1 provider afsluit.
Internetsnelheid
Wat doe jij allemaal met internet? Ben je een gebruiker die het eigenlijk alleen maar gebruikt op 1 of 2 apparaten en beperk je je tot het opzoeken van info en meer ook niet (bijvoorbeeld) of zit jij en 3 kinderen tegelijk allerlei ingewikkelde games te spelen? Wat jij precies doet op internet stelt ook zo zijn eisen eraan. Afhankelijk van jouw gebruik kan je beoordelen welke internetsnelheid je nodig hebt. Het hangt hierbij dus niet alleen af van wat je ermee doet, maar ook met hoeveel personen. Het mag duidelijk zijn dat als je niet zoveel eisen hierin hebt, je beter voor een lagere internetsnelheid kan gaan als je geld wilt besparen.
Wat gebruik je nog allemaal?
Bedenk eens wat je eigenlijk echt gebruikt van al je apparaten die we hiervoor noemden. We zijn zo gewend om telefoon en televisie te hebben, maar zeg eens eerlijk: gebruik je het ook nog? Misschien heb je nog een vaste telefoon, terwijl je onbeperkt met je smartphone kunt bellen. Waarom zou je die vaste telefoon dan nog aanhouden? En zo kan je ook eens nadenken over je televisie. Want kijk je alleen (of vooral) via streamingsdiensten, haal je dat televisieabonnement er dan nog wel uit? Zou je niet gewoon zonder kunnen? En hoeveel streamingsdiensten heb je? Misschien ook wel een goed idee om daar eens korte metten mee te maken en voor minder diensten te gaan! Maar ook gewone televisie kan je vaak terugkijken via internet. Dus kijk maar eens kritisch naar je eigen gebruik en of je hier dus niet geld mee kunt besparen.
Welke verbinding?
Je kunt ook besparen door te kijken naar de soort verbinding die je kiest. DSL is meestal de goedkoopste optie, maar niet altijd even fijn (of mogelijk). Glasvezel is juist heel snel, maar ook nog niet overal toegankelijk. Hoewel dat wel in rap tempo beter wordt. Of ga je voor kabel? Qua prijs zit deze ertussenin. Eigenlijk geldt bij alle drie de opmerking dat je niet altijd veel keuze hierin hebt. Zo hadden wij hier in het buitengebied een tijdlang weinig mogelijkheden. Maar een beperkt aantal aanbieders konden ons helpen. Inmiddels hebben ook wij glasvezel. Wat bij jou wel of niet mogelijk is, zal dus ook voor een groot deel je keuze kunnen bepalen.
Let op bij aanbiedingen
Natuurlijk proberen de aanbieders alles zo mooi mogelijk te verkopen. Ze maken je lekker met een prachtig aanbod, waarbij je de eerste maanden gratis kijkt, bijvoorbeeld. Maar let op! Waar zit je aan vast? Welke extra kosten komen erbij? En wat is het uiteindelijke maandbedrag? Laat je niet gek maken en kijk vooral naar wat je aan het einde betaalt. Misschien is die leuke aanbieding uiteindelijk wel veel duurder!
Je hebt recht op vergoeding!
Wist je dat je een vergoeding kunt vragen als een internetstoring langer dan 12 uur duurt? Klinkt misschien flauw, maar goed, je hebt er wel recht op en op zich is het ook zo dat zij niet doen waarvoor jij betaalt. En alle kleine beetjes helpen, nietwaar?
Overstappen of onderhandelen?
Overstappen met internet: je wordt er niet altijd blij van. Zie je ergens een pakket dat lijkt op die van jou, voor een goedkopere prijs? Je zou eerst eens kunnen kijken of je huidige provider gevoelig is voor jouw verhaal. Ze willen jou als vaste klant toch niet kwijt, zeker…? Wie weet komt je provider met een leuk tegenaanbod! Niet geschoten is altijd mis!
Meer informatie
Veilig internet: Wat zijn de risico’s van internetten?
Overzichtelijk browsen op internet door ouder en kind
Veilig online? Lees onze 5 gouden tips!
Veiliger online met VPN; een verstandige keuze
Bronvermelding
Tekst: Wil Cats
Stockfoto: 123rf.com
Deze blog wordt je aangeboden door Prijsvergelijken.nl.