De lekkerste Sinterklaaskoekjes maak je gewoon zelf!
Na de recepten van gevulde speculaas, borstplaat en amandelstaaf is vandaag alweer het laatste Sinterklaasrecept aan de beurt, de Sinterklaaskoekjes. Sinterklaas is inmiddels al in Nederland aangekomen, dus er mag alweer volop gesmuld worden van deze lekkernijen. Vandaag gaan we aan de slag met koekjes voor pakjesavond. Een soort peperkoek, maar dan met kaneel in plaats van speculaaskruiden.
Sinterklaaskoekjes of pepernoten
Als je iets kleinere stukjes van het beslag snijdt en deze goed uit elkaar op de bakplaat legt, kun je er ook prima pepernoten van maken. Wij hebben gekozen voor iets grotere stukken, zodat we er koekjes van konden maken. Altijd lekker en gezellig bij de koffie of een kop warme chocolademelk. Met dit beslag kun je dus beiden kanten op!
Ingrediënten Sinterklaaskoekjes
250 gram zelfrijzend bakmeel
3 tl gemalen kaneel*
200 gram Zeeuwse keukenstroop
100 gram boter
* Je kunt de kaneel ook vervangen voor speculaaskruiden.
Bereiding
Meer informatie
Schoencadeautjes onder de 10 euro! 15 tips!
Gevulde speculaas kun je eenvoudig zelf maken! En het is nog super lekker ook!
Knutselen voor Sinterklaas
Intocht van Sinterklaas – Sinterklaasweetjes
Bronvermelding
Tekst & fotografie: Marion Middendorp
Jammer dat er geen oven temperatuur bijstaat en niet hoe lang ze in de oven moeten.